
Tomatensoep met Italiaanse kruiden
Een soepje waar je blij van wordt!
Een heerlijk ouderwets soepje, Geen pakjes, geen zakjes en zeker geen gekke toevoegingen. Gewoon pure ingrediënten. Deze tomatensoep is lekker fris, vol van smaak en staat zo op tafel. Perfect voor een lichte lunch of als voorgerecht bij het avondeten.
Basis Tomatensoep met Italiaanse kruiden
Ingrediënten:
-
500 gram verse tomaten (of een blik met hele tomaten als er geen tomaten uit Nederland zijn let op de toevoegingen duurdere merken willen nog wel eens smaak toevoegen )
- 500 ml water
-
1 groentebouillonblokje (let op: kies een zonder onnodige toevoegingen, bijvoorbeeld een biologische)
-
1 ui
-
1 teentje knoflook
-
1 theelepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
-
Klein scheutje olijfolie
Bereidingswijze:
-
Snijd de tomaten in grove stukken. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
-
Verhit een klein scheutje olijfolie in een soeppan.
-
Fruit de ui en knoflook zachtjes aan.
-
Voeg de tomaten toe en bak deze een paar minuutjes mee.
-
Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje toe.
-
Strooi de Italiaanse kruiden in de pan.
-
Laat de soep 15-20 minuten rustig koken.
-
Pureer de soep met een staafmixer tot hij mooi glad is.
-
Breng op smaak met peper en zout.
-
Klaar!
Een soepje waar je blij van wordt!
-
Vol vitamine C, A en K voor je weerstand, huid en botten.
-
Bevat lycopeen, goed voor je hart en bloedvaten.
-
Licht, voedzaam en geeft een verzadigd gevoel.
-
Vezels helpen je spijsvertering gezond te houden.
-
Veel vocht, dus goed voor je hydratatie.
Eigen toevoeging maakt een eigen smaak
Eigen toevoegingen maken jouw tomatensoep uniek. Door zelf extra ingrediënten toe te voegen, geef je de soep precies de smaak die jij lekker vindt. Of je nu kiest voor wat meer pit, extra groenten of een frisse twist: de mogelijkheden zijn eindeloos!
-
-
Verse basilicum: Geeft een heerlijke, frisse Italiaanse smaak.
-
Chilipeper: Voor wie van een pittige soep houdt.
-
Room of crème fraîche: Maakt de soep zacht en romig.
-
Rode paprika: Voor een extra zoete, volle smaak.
-
Wortel: Zorgt voor een milde, lichtzoete ondertoon.
-
Bleekselderij: Geeft extra diepte en een hartige smaak.
-
Courgette: Voor een vollere, zachtere soep.
-
Verse oregano of tijm: Brengt nog meer Italiaanse sfeer.
-
Parmezaanse kaas: Voor een hartige, zoute bite.
-
Pijnboompitjes: Lekker als garnering voor extra crunch.
Enz... jouw soep, jouw smaak!
-

Maak jouw eigen website met JouwWeb