Het begin Wernhouts Hoeve

Gepubliceerd op 1 januari 2020 om 12:05

In 2018 hebben wij , Ben van den Broek en Hèlen Kroon, de langgevel boerderij 'Wernouts Hoeve" in Wernhout kunnen kopen. Hier willen we een aantal projecten verwezenlijken. Wij wonen samen met onze dalmatiërs op een stuk grond van 8000 meter. Op deze locatie willen wij een verkoop starten met producten van onze grond. Onbespoten en met liefde voor alles wat leeft. 

Onze visie: Zorg voor de aarde dan zorg je voor de mens en is er overvloed.

Imkerij

Wij zijn Imkers en willen dat hier uitbreiden, De bijen zijn een groot onderdeel van onze visie. De honing, was, zalven, en andere aanverwante producten zullen in de loop van de tijd beschikbaar komen.

Insectenkwekerij

Wij hebben een kleinschalige insectenkwekerij opgezet, de bedoeling is om mensen bekend te maken met het eten van insecten. In het begin zal dit voornamelijk voor dieren worden verkocht, maar langzaam aan zal ook de markt voor menselijke consumptie worden bedient.

Voedselbos

Het voedselbos is een project dat een wat langere aanloop heeft. De aanplanten zijn in volle gang, we hebben al wat kunnen oogsten, ieder jaar zal dit onderdeel groter worden. Wat wij voor ogen hebben met het voedselbos is te laten zien dat je goed voor het milieu kunt zijn en toch voldoende voedsel kan verbouwen om een bestaan op te bouwen. Het plezier om door een klein bos te lopen waar je kan eten wat je ziet, vergeten rassen kunt ontdekken of gewoon even je gedachten op een rijtje kunnen zetten op de bank bij de poel is een gevoel wat wij graag willen delen met anderen.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.